Tip tap tip tap tipetipetiptap tip tip tap.
Meidän joulu on nytten sitten vähän niinkuin ohi. Rambon ensimmäinen joulu Jyväskylässä, minun kanssani.
Aattona lähdettiin Palokkaan "mummulaan" jo aamuisella. Siellä oli vieraina velipoika ja sisko kera poikaystävänsä. Rambo suhtautui vieraisiin tuttuun, lennokkaaseen tapaansa. Eli poukkasi ensin nopean hyppäyksen jokaisen luona, revasi sitten edestakaisin ja ympyrää, koetti nuolla kaikkia ja hyppi suunapäänä ympäriinsä=)  Onneksi se sitten alkuhössötysten jälkeen hieman rauhoittui, tai ainakin siten, että ihmiset saivat liikuskella suht hyvin...Rambo sai toki myös aamuisen joulupuuron, jonka jälkeen päivysti sitten pöydän ympärillä (ja alla)  vuorotellen jokaisen luona tsekaten keheen söpöliinin killitys tehoaa.

Ulkona riehuttiin ja sisällä inistiin. Rambo oli aika levoton, varsinkin sen ajan jonka sisko kera poikaystävänsä kanssa meillä olivat (aamun). Ulkona Rambo juoksi tavalliseen tapaan heti suuren vesisaavin luo (josta aina juo), mutta nyt se olikin jäässä. Rambo hyppäsi jään päälle, ja jää irtosi saavin reunoilta jääden kellumaan vedenpinnan päällä. Rambo koetti tasapainoitella jääkalikan päällä. hulvatonta!

Illemmalla poika rauhoittui enemmän. Ei se tainnut kertaakaan juuri nukkua, mutta sentään makoili välillä. Suurimmaksi osaksi aikaa sillä oli aina isän jokin villasukka tai päähine tms. suussaan. Ja eteisestä se varasti siän kengän kirmaten innoissaan pihamaalla se hampaissaan karkuun:) Joo, puuhaa Rambolla kyllä riitti.

Lahjojen avaaminen oli jänskää!! Rambo oli ihan tohkeissaan kun "joulupukki" saapui. Pukki antoi pojalle oikein koiranherkuilla koristellun piparkakkutalon, voi riemua. Ja lisäksi ainakin viisi pakettia. Rambo sai:
ison luun, hampaita hoitavan syötävän hammasharjan, elukan vitamiinejä (joita Rambo ehti popsia ainakin kymmenen ennenkuin tajusin, ettei paketissa ollutkaan herkkuja=), muutaman herkkutikun, pallolelun, vinkulelun sekä puolikuristavan, pehmustetun, punaisen pannan. Myöhemmin rambo sai vielä isännän mummolasta pussillisen siankorvia. Eli ei valittamista. Paitsi sitten myöhemmin kun maha saattoi ehkä hieman mennä sekaisin herkuista... :)
Pakettinsa poitsu avasi subernopsaan ja olisi sen jälkeen mielellään auttanut muidenkin paketeissa:)

Ihme kyllä, joulukuusi sai aattona olla rauhassa. Olin varma, että poitsu vähintään repisi alaoksat poes;)
Ainut, minkä pahan tuhon Rambo teki, oli vasta autossa paluumatkalla kotiin. Poitsu puri katki nahkaisen talutushihnassa. SE oli niin tulessa ja innoissaan aatosta, että riepotteli hihnaansa, mutta ajattelin ettei se sitä nyt poikki pure. Eikä mitä, salamannopeasti se oli syöty rikki. Ärsytti hieman.

Joulupäivänä kävimme vielä uudestaan "mummolassa" syömässä. Rambo oli mielestäni paljon rauhallisemmin. Nukkui jopa välillä keittiössä ja eteisessä. Leikittiin olohuoneessa pojan uusilla leluilla, ja syötiin (poitsu söi) kinkkua. Jossain vaiheessa jäpikkä haukkui jonkin verran, mutta se oli niin normaalia palokassa, etten ajatellut sen enempää. Mutta eipä aikaakaan, kun jätkä nosti jalkaa kuusen juurella. Oli tainnut olla hieman hätä, ja tietysti se valitsi paikaksi normaalin puun juuuren ;/ voi toista. no tavallaan aika huvittavaa, mutta taisi olla hieno matto siinä alla, että ei kiva. Arvasin että se tekee sen jossain vaiheessa, ja aravsin oikein:)

No, eipä muuta. Nyt kotona ollaan nukuttu ja lenkkeilty hieman enemmän tuon jouluherkuttelun vuoksi.
Hyvin menee. RAmbo on onnellinen uusista leluistaan. JA ihanaa kun ei tarvitse koko ajan olla vahtimassa että mitä sillä nyt on taas suussa. Täällä kun se ei nykyään juuuri varastele ikinä.
merry christmas.