Palailtiin juuri lenkiltä harjulta. Kylmä ei ole, mutta maa on niin liukas, että sydän hakkaa koko ajan kun Rambon kanssa luistelee. Varsinkin alamäet on hirveitä, kun jätkä vetelee tuttua vauhdikasta tyyliään ja itse koetan stopata sen menoa ja luisun samalla alaspäin kiihtyvää vauhtia. Kyllä siinä muutama ärräpää taisi kuulua. Rambo ei onneksi hoksannut ihan harjun laella kirmaavaa jänistä, siinä sitä oltaiskin oltu kun se ois alamäkeä ruvennut jänön perään kirmaamaan. Olisin jäänyt kakkoseksi.

Lenkin loppuvaiheessa tuli polkua pitkin iso musta koira omistajansa kera. Jäätiin Rambon kanssa ylemmäs harjua oottelemaan, että kaksikko kulkisi alempana ohitse. Huomasin että se koira oli irti. Pelotti hieman, koska se oli täysin samanlainen mikä vuosia sitten puri edellistä Rölli-hauvaa.Ajattelin kuitenkin, että  ne vain ohittavat meidät, koska tuskin kukaan pitää koiraa irti harjulla jollei luota sen kykyyn totella. No mitä vielä, se koirahan tepasteli suoraan ylös meidän luokse, miespuolinen omistaja tuli jossain kahdeksan metrin päässä perästä. Jepjep. Noo, koira heilutti onneksi ihan iloisesti häntää ja Rambo haisteli sitä. Silti ärsytti, että miten tuollai vaan antaa koiran tulla, vaikka me oltais vaan haluttu ohittaa se. Ehkä se omistaja ajatteli, että jäätiin tarkoituksella odottamaan niitä. No, en kuitenkaan jaksanut sanoa mitään negatiivista. Selvisi että se toinenkin oli uros ja kolme vuotta. Ehdin just sanoa että Rambolla meinaa yleensä tulla jotain kärhämää about samanikäisten urosten kanssa, niin eikös pojilla tullu rähinä..prkl. Vedin Rambon kauemmas ja se poika otti onneks koiraansa pannasta kiinni. Se oli vähän kumma kun se sano että melkein jo oottikin tätä, mut sit heti perään sano et yleensä se sen koira on rauhallinen ja kääntää vaan selän jos toinen koira ärhämöi...Jaa-a.
Lähettiin sit eri suuntiin, eli periaatteessa ihan hyvin meni, eikä mitään käynyt, mut ärsyttää silti että ihmiset pitää irti koiria jos ne tollei tulee toisen koiran luo!! Vaikka sen oma ei olis agressiivinen, niin mistä ikinä tietää millainen se toinen koira on!! Ja vielä muutenkin on eriarvoista jos toinen on vapaa ja toinen kytkeytty hihnaan. Raivostuttavaa.

JA toinen yhtä raivostuttava tilanne eilis-illalta samaan syssyyn. Semmoinen papparainen kulkee aina samoilla tienoilla kun me Rambon kanssa. Sillä on pieni ja hirveästi ärhentelevä ja rähisevä koira, oliskohan kääpiösnautseri, en oo ihan varma. Jokatapauksessa mennään yleensä aina eripuolilla katua, eikä oo tullut mieleenkään viedä Ramboa vastatusten sen kanssa, kun se rähisee niin karseesti. No eilen ne oli sitten tulossa samaa katua, jossa meidän talon ovi on,  meitä vastaan. Vedin ite Rambon niin sivuun (seinän viereen) kuin pystyin jotta päästäisiin parhaiten ohi. Papparainen ei saanut sitä koiraansa edes liikkeelle! Liekö yrittikään ja koira räkyytti minkä kerkesi. No yritin siinä sitten pienellä kadulla nitä ohittaa pitäen Ramboa ihan kii itsessäni. Pappå ei edes vetänyt koiraansa sivuun! Mentiin ohi, koirien kuonot oli aika lähellä toisiaan niin eikös se papan koira siitä syöksynyt ja napannut hampaillaan Ramboa kuonosta. Perhana kun teki mieli karjaista sille, mutta vedin vaan Rambon eteenpäin, pappahan siinä jotain torumisentapaista mutisi koiralleen,eikä vieläkään mennyt ettenpäin. Mentiin kotiin, tarkastin Rambon, mitään ei ollut käynyt. Mut Ärsyttää noi!!

Sit jälleen mukavimpiin askareihin. Ollaan eilisestä lähtien harjoiteltu Rambon kanssa ohjelmanumeroa nimeltään jouluinen koiratanssi. Sujuu hyvin. Rambo on oppinut sarjan nopeasti ja hienosti. Meinaa välillä keskittyminen herpaantua, mutta silloinkun jaksaa, niin hauskaa on. Välillä sitä ei nappaa yhtään, jaksa ehkä kaksi liikettä tehdä ja sit häipyy, mut esim. lenkin jälkeen puuhailee tosi innolla temppuja. Treenataan siitä kunnon tanssi!

Ai niin, Peetsa koiraneuvolapalstalta neuvoi tekemään Rambon ns. riehumiskäyttäytymiselle (suhteessa ulkona vastaan tuleviin kavereihini ja iskään) jotain ja pikaisesti!! varoitti, että jos sen annettaan temmeltää tuola tavoin, retuuttaa hihasta ja lahkeista, niin siitä tulee vielä oikeasti aggressiivinen. Oon kyllä ihan samaa mieltä, ei ole yhtään kivaa sen touhut. Kuulemma kyseessä dominanssi. Otan jouluna Palokkaan mukaan räminäpurkin (sitä peetsa suositteli) ja jos koettaa hyppiä iskän silmille, saa purkista. Pakko se on testata=)