Kevätaurinko paistaa. Juuri tultiin lenkiltä ja rambo poukkoilee ympäri kämppää etsien sille piilottamiani nakin paloja. Se on jo haka tässä lajissa, nytkin tasapainoittelee sohvanpäällä takajaloillaan kun laitoin namuja myös hieman korkealle:) aina se kaikki silti löytää ja nopeasti, kun on tuollainen vauhdikas nuuskukuono.

528335.jpg

Ulkona oli muuten ihan kivaa tallustella, Rambokin käveli hienosti, mutta ainut, että lähi teillä tehdään jotain korjausta ja meidän talon edestä menevä tie on suljettu. Nyt sitten kaikki autot kaartelevat, kiertelevät, ruuhkautuvat ja kruisailevat noilla meidän jokapäiväisillä kulkuteillä. Hirveä liikenne ja saa koko ajan odotella että pääsee teiden yli. Tylsää.
Mutta onneksi on olemassa kivoja puistoja, jonne voi viedä koiruuden turvaan autoiluilta. Kuten esimerkiksi lounaispuisto...


Muutama päivä sitten lähdettiin koko "perhe" luonaispuistoon, jossa oli muutamia tuttavia nauttimassa kauniista ilmasta. heidän joukossaan oli myös tuttavapariskunta, joilla on pikkuinen vauva, kingcharlesinspanieli nimeltä Beni (oikea nimi vissiin darth vader:). Beni ei kuitenkaan näyttänyt olevan heidän mukanaan, joten annoin Rambsun vapaasti mennä moikkamaan tuttaviamme. Yhtäkkiä pieni karvainen päälaki kurkisti kaverini sylistä;) Se oli niiiiiin pieni! Ja eipä silmänräpäystäkään kulunut kun Rambsukkani oli jo ehtinyt antaa pienokaiselle suuren märän pusun ja kuono seikkaili jossain pikkuisten käpälöiden välissä=) Ei varmaan Rambo ole sitten oman lapsuusaikansa nähnyt mitään noin pientä olentoa. Oli se kyllä söpö.
Benillä oli ollut rankka päivä, ja pientä nukutti jo kovin. Mutta Rambopa ei jättänyt Beniä rauhaan. Voi sitä mielenkiintoa! Rambsu oli ihan tohkeissaan koko ajan ihmettelemässä pienen karvakerän luona. Yritti kaikin keinoin leikkiä benin kanssa, mutta enemmän se taisi olla niin, että Rambo leikki Benillä:)
Kovin arka Beni oli, mutta eiköhän pojat vielä tutustu kunnolla.

Toinen koirakohtaaminen oli eilen, kun lähdettiin iltamyöhällä puistoon yhdessä Cujon kanssa (ei koirapuistoon vaan ihan tavallisten tallaajien puistoon). Tuttuun tapaan pojat innostuivat toisistaan silmittömästi. Taas saatiin oikein urakalla skarpata hihnojen kanssa, etteivät ne olleet umpisolmussa. Sellaista kyytiä pojat vetivät perästysten ympäri meitä ja nurmikkoa=) Cujo keräili vanhaan tapaansa ainakin kolme keppiä kerralla suuhun ja Rambo sitten yritti niitä järsiä Cujon suusta. Välillä Rambo löysi kepin ja heitteli sitä ilmaan ja ympäriinsä että sai Cujon jahtaamaan itseään. Ja sitten taas Rambo luovutti kepin Cujolle että pääsi itse jahtaamaan. Sellaista karuselliä.
Yhtäkkiä kuului ihan hirmuista ärhentelyä, haukkua, ärinää, murinaa ja uuurrurruria ja poitsut olivat hampaat irvessä toistensa kimpussa. Kaikki tapahtui tosi nopeasti ja pojat pyöri yhtenä möykkynä siinä nurmikolla, hihnat ihan solmussa. Me sitten rynnättiin repimään poitsuja irti toisistaan, mikä ei ollut ihan helppoa, koska hihnat oli tosiaan aivan sekaisin toisissaan. Tartuin Ramboa käsivarrella kaulasta että sain sen erilleen Cujosta ja yritin toista kättä pitää Rambon pannan välissä että se sai hengitettyä (pannat oli molemmilla tosi tiukassa). Cujon emäntä irrotti Cujolta kokonaan hihnan, mutta silti Cujo oli ihan  Rambon tapaan kuristuksissa. Rambon hihnan kiinnityskliksi oli jotenkin oudosti tarttunut Cujon kuristuspantaan kiinni. Siinä sitten vähän aikaa taistelin sen kliksin kanssa, ja sain vihdoin irti. Rambolla sentään oli puolikuristava, joka ei edes puoliksi kunnolla kurista, koska on liian iso.

Cujo, jolla oli kuristuspanta, oksensi hieman tapahtuman jälkeen. Sitten onneksi pojat ihan naps vaan olivat taas iloisia ja leikkisiä=) Pojat haistelivat toisiaan ja olivat taas yhtä hyvää pataa keskenään kuin alussakin;) Eli ei jäänyt mitään hampaan koloon. Pääteltiin, että poitsut oli kesken ajojahtinsa sotkeutuneet toistensa hihnoihin ja se kliksi oli takertunut Cujon pantaan kiinni ja tästä aiheutui kärhämä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Pojat vielä temmelsivät tovin kunnes kotiinlähtö koitti.  Ja Rambsulle kyllä leikkituokion jälkeen uni maitti.
Tänään se sitten ihan tohkeissaan yritti etsiä Cujoa kun mentiin saman puiston läpi. Oli aika säälittävä näky kun se tähyili kaikkialle ja selvästi etsi Cujoa kaikkialta. Täytyy taas jonain päivänä treffailla Cujoa.

Lopuksi: Kun Rambo tuli tänäaamuna sänkyyn mellastamaan:
528331.jpg
528332.jpg
528333.jpg
528334.jpg